Profile nga Diaspora

diaspora

Dita e takimeve ndërkulturore, me tregime në gjuhën shqipe

Në kuadër të Ditës së takimeve ndërkulturore, qyteti i St. Gallenit ishte kthyer të shtunën në një arenë festive për qytetarët e këtij regjioni, të cilët duke shfrytëzuar kohën e mirë me diell, kishin stërmbushur qytetin e vjetër me ngjyra të flamujve të migrantëve që prezantonin kulturën e tyre përmes kulinarisë, këngëve, valleve e leximit […]

rezarta

Biologia shqiptare Rezarta Reimann

Rezarta Reimann ka doktoruar në shkencat biologjike në universitetin e Jenës dhe sot jep mësim në universitetin e Nurembergut në Bavari, ku jeton së bashku me të shoqin gjerman dhe të birin. “Kush jam unë – dhe nëse po sa shumë?” Ky nuk është vetëm titulli i librit (në gjermanisht: Wer bin ich – und […]

edlira

Shqiptarja kandidate në Zgjedhjet kantonale ne Zvicer

Edlira Dedja Bytyqi, pianiste profesioniste, docente në Konservatorin e Neuchatel në Zvicer dhe themeluese e Fondacionit “Opéra sans frontiéres”,nuk është e panjohur në ambientet e politikes aktive kantonale në Neuchatel (Zvicer). Në zgjedhjet e këtij viti (12-13maj), ajo paraqitet si kandidate e Partise Socialiste Zvicerane per postin e Keshilltares kantonale: Zonja Dedja-Bytyqi, bija e personalitetit […]

Loading images...