Profile nga Diaspora

edlira

Shqiptarja kandidate në Zgjedhjet kantonale ne Zvicer

Edlira Dedja Bytyqi, pianiste profesioniste, docente në Konservatorin e Neuchatel në Zvicer dhe themeluese e Fondacionit “Opéra sans frontiéres”,nuk është e panjohur në ambientet e politikes aktive kantonale në Neuchatel (Zvicer). Në zgjedhjet e këtij viti (12-13maj), ajo paraqitet si kandidate e Partise Socialiste Zvicerane per postin e Keshilltares kantonale: Zonja Dedja-Bytyqi, bija e personalitetit […]

main_valza-bajra

Valza po e sprovon veten në SHBA

Ka disa muaj që kur këngëtarja Valza Bajra ka braktisur Kosovën për të jetuar në SHBA. Ajo ka nisur shkollën në fushën e aktrimit, profesion për të cilin thotë se e ka dashur gjithnjë. Ndonëse këngën e konsideron si hobi, ndërsa aktrimit synon ta ketë profesion. Rrugët e suksesit në aktrim kanë filluar t’i hapen, […]

v1

Zëri i Kosovës në kryeqytetin gjerman

Vjollca Hajdari jeton në Berlin. Shqiptarët në kryeqytetin e Gjermanisë e njohin vajzën nga Mitrovica që i prezanton shpesh ata në mediat gjermane në diskutime politike për Kosovën. Vjollca Hajdari jeton në Berlin. Shqiptarët e Berlinit e njohin fytyrën e vajzës që i prezanton herë pas here në mediat gjermane, kur zhvillohen diskutime politike për […]

Loading images...