TVR në të gjitha rrjetet e transmetimit në Kosovë dhe platformat e kanaleve shqiptare në botë...

Ish sekretari i OKB-së Kofi Annan, ndërron jetë në moshën 80 vjeçare

August 18, 2018

Ish sekretari gjeneral i Kombeve të Bashkuara, Kofi Annan, që kishte fituar çmimin Nobel për Paqe për shkak të punës së tij humanitare, ka ndërruar jetë në moshën 80 vjecare. Ai “ndërroi jetë paqësisht të shtunën pas një sëmundjeje të shkurtër”, deklaruan nga Fondacioni i emëruar pas emrit të tij. Anan ishte afrikani i parë që kishte marrë rolin e diplomatit kryesor në botë, duke shërbyer nga viti 1997 deri më 2006. Ai më vonë kishe shërbyer si i dërguar i posaçëm në Siri, për të gjetur një zgjidhje paqësore për konfliktin. Në një njoftim të vdekjes së tij, Fondacioni Kofi Annan, e ka përshkruar atë si “udhëheqës i botës” dhe një njëri të përkushtuar ndërkombëtarisht, që luftoi tërë jetën për një botë më paqësore.

Evente nga Diaspora

Toplista TVR

Niti - Ylli i ri nga Kanadaja

Kanadaja dhe Shqiptaret - Emisioni 2

Propozimi 4

Blondi - Simpati

Profile nga Diaspora

#
Dr. Luljeta Shaqiri, psikologia e respektuar1
Ajo ishte vetëm 14 vjeçare, pa asnjë njohuri të gjuhës gjermane, kur u regjistrua në klasën e dytë të shkollës së mesme, një vit më vonë pati fatin të jetë praktikante në asistencë stomatologjike dhe përfundimisht, diplomoi: doktore e psikologjisë në Universitetin e Cyrihut. Një histori e paparë e suksesit. Historitë e suksesit shpesh shihen
Më Shumë

Donatoret